Ecolo wil niet in het bestuur in Molenbeek

In Molenbeek heeft EcoloSamen beslist om de onderhandelingen over een nieuw bestuur niet voort te zetten. "Molenbeek heeft op 14 oktober een duidelijk signaal gegeven door PS en PVDA een meerderheid te geven", stellen de groenen. PS en PVDA hebben samen 24 van de 45 zetels. EcoloSamen heeft er slechts 3.

PS-kopstuk Cathérine Moureaux startte na de verkiezingen gesprekken met de groenen en met PVDA. Op vraag van die laatste partij werd de discussie al snel weer stilgelegd, waarna Moureaux haar coalitievorming officieel 'on hold' moest plaatsen.

EcoloSamen trekt zich nu terug. "We hebben geprobeerd om sterke garanties en engagementen te krijgen voor het toekomstige bestuur, maar ons electoraal gewicht laat ons niet toe om echt te wegen op de twee winnaars van de verkiezingen", laat de partij weten. "De algemene vergadering heeft zich uitgesproken en heeft beslist om niet over te gaan tot onderhandelingen."

EcoloSamen belooft een constructieve houding in de gemeenteraad en zegt vanuit de oppositie de projecten te zullen steunen die het welzijn van de inwoners verhogen.

Meest gelezen