Europol rolt internationale dievenbende op: meer dan 100 misdrijven opgelost

Europol heeft een internationale dievenbende opgerold die verantwoordelijk is voor meer dan 100 misdrijven in ons land, Nederland, Duitsland en Denemarken. De bende pleegde voornamelijk woninginbraken.

De internationale bende ging heel professioneel te werk, zo zegt Europol. Vanuit Nederland werden alle inbraken gecoördineerd. De bende werkte in verschillende teams, die telkens anders waren samengesteld, en gebruikte heel wat verschillende voertuigen. De bende gebruikte ook heel professioneel materiaal.

De dievenbende pleegde meer dan 100 misdrijven in ons land, Denemarken, Duitsland en Nederland.  Het ging voornamelijk om inbraken in alleenstaande woningen en boerderijen. De bende nam spullen mee die alles samen een waarde van meer dan 150.000 euro hadden.

Europol kon 21 leden van de bende identificeren. 11 van hen zijn opgepakt.

Meest gelezen