Ex-Radio 2 presentator Nico Blontrock wordt schepen van Cultuur in Brugge

In Brugge heeft toekomstig burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn schepencollege voorgesteld. Een van de bekendste namen is oud-Radio 2-presentator Nico Blontrock. Hij wordt schepen van Cultuur. 

Blontrock werkte bijna 30 jaar voor de VRT, de laatste jaren als presentator van het ochtendprogramma "Start je dag" op Radio 2 West-Vlaanderen. Begin maart kondigde hij aan dat hij kandidaat zou zijn voor de gemeenteraads­verkiezingen in Brugge.

Op 14 oktober kreeg Blontrock 3.565 voorkeurstemmen achter zijn naam en kwam zo op de vijfde plaats qua voorkeurstemmen. Het was al duidelijk dat de oud-presentator een schepenambt zou krijgen. Nu weten we ook welke portefeuille: cultuur. En dat was ook de post die Nico Blontrock ambieerde.

"Ik ben bijzonder blij dat ik van de partij effectief de kans krijg om cultuur te hebben als bevoegdheid, in de meest brede zin", reageert Blontrock. "Het is een sector, zeker in Brugge, met veel uitdagingen en belang. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik ga ervoor."

Open VLD PLUS komt in de meerderheid in Brugge, met Mercedes Van Volcem en Ann Soete als schepenen. De eerste schepen in Brugge wordt SP.A'er Mathijs Goderis. Hij is met zijn 30 jaar de op een na jongste schepen ooit in Brugge.

Meest gelezen