Gent pakt agressie tegen parkeerwachters aan: "Vorig jaar kreeg ik nog emmer water over mijn hoofd"

In Gent start een campagne om agressie tegen parkeerwachters tegen te gaan. Er komen onder meer affiches om bestuurders aan te moedigen om parkeerwachters met respect te behandelen. "Vorige maand heb ik nog een emmer water over mijn hoofd gekregen vanuit een raam van een appartement", vertelt een parkeerwachter op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Die affiches moeten de autobestuurders er ook aan herinneren dat er parkeergeld betaald moet worden. De parkeerwachters krijgen ook kaartjes mee die ze kunnen uitdelen aan autobestuurders die hun parkeerboete willen aanvechten.

Daarmee hoopt het Gentse mobiliteitsbedrijf de agressie tegen parkeerwachters terug te dringen, want de parkeerwachters krijgen soms heel wat over zich heen. Een parkeerwachter die anoniem wenst te blijven, kan ervan meespreken. Hij werkt nu 3 jaar als parkeerwachter. "Je moet een dik vel hebben, maar ondanks alles, blijft het een leuke job voor mensen die graag buiten zijn", vertelt hij op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

"De reacties van bestuurders die een boete krijgen, zijn wel erger geworden de laatste jaren. Vorige maand heb ik nog een emmer water over mijn hoofd gekregen vanuit een raam van een appartement. En er zijn collega's die al bekogeld zijn met eieren en yoghurt."

Meest gelezen