Videospeler inladen...

Brussels verkeer weer business as usual na een dag stilstaan

In Brussel heeft het verkeer de hele dag vast gestaan in de wijde omgeving van het Meiserplein en in delen van het centrum. De problemen waren het gevolg van het feit dat de Reyers-Centrumtunnel vanochtend langer gesloten bleef dan gepland. Ook de Belliard-tunnel ging vanmorgen onverwacht dicht door problemen met de ventilatie. Beide tunnels zijn in de late middag opnieuw open gegaan, waarna het verkeer weer zijn Brusselse gangetje ging.

Hajo Beeckman liet vanochtend weten dat de E40 en de Leuvensesteenweg op twee langgerekte parkeerterreinen lijken. "Rij je daar a.u.b. niet vast. Luisteraars melden ons dat ze met de auto in één uur tijd een afstand van 300 meter afgelegd hebben." Ook alle wegen rond het Meiserplein zaten vast. 

Ook de Belliardtunnel ging vanmorgen dicht, door  ventilatieproblemen. De tunnel bleef urenlang gesloten voor alle verkeer. Rond 15u45 is de tunnel opnieuw opengegaan, maar bij het uitrijden van de stad via de Belliardstraat, zijn er vertragingen tot één uur.  Vele mensen rijden om via de Leuvensesteenweg, maar ook daar raken de wegen (richting Meiser) stilaan vol. Hajo Beeckman raadt aan om de hoofdstad te verlaten via de Louizalaan of de Leopold-II tunnel.

(lees verder onder de tweets)

"Bij werkzaamheden vannacht in de Reyers-Centrumtunnel was een stroomonderbreking ontstaan waardoor de camerabewaking niet meer werkt", legde Hajo Beeckman uit.  Er stonden ellenlange files zowel op de E40 vanuit Leuven als op de Leuvensesteenweg, waarin je verschillende uren kunt verliezen, maar ook op het Meiserplein en alle wegen daarrond.  Rond 10.45 uur is de Reyers-Centrumtunnel weer opengegaan.  

Meest gelezen