Jonah Hill: "De lelijke opmerkingen van toen blijven in je hoofd spelen"

Jonah Hill mag dan beroemd geworden zijn in de rol van "olijke dikkerd" in diverse filmkomedies, de laatste jaren probeert hij, vooral na opvallend gewichtsverlies, zijn carrière een andere richting te geven. Zo is hij momenteel te zien in de fel bejubelde Netflix-serie "Maniac", naast Oscarwinnaars Emma Stone en Sally Field, en leverde hij zopas als regisseur zijn eerste film, "Mid90s", af. Tegelijkertijd deelt hij zijn ervaringen met gewichtsproblemen in een eigen magazine, "Inner children". In het praatprogramma van Ellen DeGeneres gaf hij meer uitleg.

Hill: "In het begin van mijn carrière was ik vooral te zien in knotsgekke komedies, waarin ik die krullenbol met overgewicht speelde. Op basis daarvan vormde iedereen zich een mening over wie ik was, hoe ze tegen mij moesten spreken en hoe ze zich tegenover mij konden gedragen."

(Hier beneden ziet u een jonge Jonah Hill, samen met zijn huidige ik)

"Ik ben populair geworden toen ik nog een tiener was. Tijdens het volwassen worden werd ik almaar aangesproken hoe dik en vet en lelijk ik was. Het is pas de laatste 4 jaren, toen ik bezig was met het schrijven aan het script voor mijn film "Mid90s" -de film gaat over jezelf aanvaarden zoals je bent-  dat ik begon te begrijpen hoe pijnlijk dat was voor mij en hoe die reacties in mijn hoofd gekropen zijn."

"Iedereen heeft wel een moment als hij jong is waarvoor hij zich later schaamt. Bij mij is dat dat 14-jarige kind dat kampte met zijn gewicht en zich lelijk voelde, maar tegelijkertijd naar hiphopmuziek luisterde omdat hij toch zo graag aanvaard wilde worden door de skatergemeenschap. Ik voelde me eenzaam in die periode, niet beseffend wat ik wél allemaal kon."

"Als je ouder wordt en je begint er beter uit te zien, dan blijven die dingen toch spelen in je hoofd. Ook al probeer je die problemen van toen aan te pakken."

"Er is nog een hele weg af te leggen, zoals dat voor iedereen geldt. Begrijp je? Iedereen werkt op zijn manier aan oplossingen", besloot de 34-jarige Hill.

Meest gelezen