Roeselaarse leerlingen voeren opnieuw actie voor en tegen onderwijsplan

In Roeselare is opnieuw actie gevoerd, zowel voor als tegen de hervorming van het middelbaar onderwijs daar. De bedoeling is dat tien scholen op termijn samensmelten naar vijf campussen. Sommige leerlingen, leerkrachten en ouders vinden dat een geweldig plan, anderen zien dat totaal niet zitten.

Het is voor de tweede dag op rij al dat er in Roeselare actie wordt gevoerd naar aanleiding van de nieuwe onderwijsplannen. Vanmiddag kwamen eerst vierhonderd leerlingen van de Burgerschool samen op de speelplaats om hun steun uit te drukken voor de plannen. Kort daarna was er een optocht van een driehonderdtal leerlingen van het Klein Seminarie en het VMS. Zij zijn tegen. 

Het is de bedoeling dat tien middelbare scholen van de scholengroep Sint-Michiels op termijn worden samengebracht in vijf campussen, gegroepeerd per richting. 

Meest gelezen