Lokeren-trainer Peter Maes vrij onder voorwaarden, in verdenking voor witwassen en criminele organisatie

Lokeren-trainer Peter Maes is vrijgelaten onder voorwaarden, hij is wel in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Gisteren werd Maes opgepakt in het kader van het grote onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. 

Het grote onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchifixing in de Belgische voetbalwereld blijft de gemoederen bedaren. Gisteren werd Peter Maes, de trainer van voetbalclub Lokeren, opgepakt. Hij werd intussen vrijgelaten onder voorwaarden, maar is wel in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Het gaat dus voor alle duidelijkheid niet om het luik rond wedstrijdvervalsing of omkoping. 

Een van de voorwaarden voor zijn vrijlating is dat hij niet met de pers praat. Ook moet hij zich bij de politie aanbieden als dat nodig is. Van het gerecht mag hij wel trainer blijven, maar wat Lokeren beslist, is nog even afwachten. Voorzitter Roger Lambrecht liet al weten dat "het moeilijk ligt, maar dat hij nu niet verder wilde uitweiden". 

Maes werkt samen met Dejan Veljkovic, één van spilfiguren in het voetbalschandaal. Veljkovic zit al bijna twee weken in de cel. Hij is de makelaar van Maes, dus vermoedelijk heeft het daarmee te maken. De voorzitter van Lokeren, Roger Lambrecht, is ook gehoord als getuige.

Advocaat Peter Maes: "Hij is bereid tot volledige medewerking met het gerecht"

Videospeler inladen...

Meest gelezen