Man die babyvoeding vergiftigde in Duitsland, krijgt 12,5 jaar cel

De Duitse man die vorig jaar babyvoeding heeft vergiftigd in een vijftal Duitse supermarkten, is veroordeeld tot 12,5 jaar cel. De 54-jarige dader werd aangeklaagd voor vijfvoudige poging tot moord en afpersing. 

In september 2017 zette de Duitser 5 vergiftigde potjes babyvoeding in verschillende winkels in Zuid-Duitsland om vervolgens de winkelketen af te persen. Hij eiste meer dan 10 miljoen euro en bij weigering dreigde hij ermee meer babyvoeding te vergiftigen in binnen- en buitenland. 

De babyvoeding werd vergiftigd met ethyleenglycol, een geurloze vloeistof met een zoete smaak. De dosis was hoog genoeg om een kind te doden.

De man werd aangeklaagd voor vijfvoudige poging tot moord en afpersing. Bij zijn proces in Ravensburg verklaarde de dader dat hij lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis. De gerechtspsychiater weerlegde dit en achtte de dader toerekeningsvatbaar.

De hoofdaanklager Peter Vobiller verklaarde dat het niet alleen "goed politiewerk" was, maar voornamelijk "een kwestie van geluk" dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Meest gelezen