Massaal poppy's haken voor Engels kerkje Ieper

In Ieper zijn ze begonnen aan een werkje waar je flink wat geduld voor nodig hebt: poppy's (klaprozen), haken, zo'n 15.000 in totaal. Die worden eind deze maand opgehangen aan de toren van het Engels kerkje in Ieper, de Saint Georges Memorial Church.

De poppy's staan symbool voor het bloed dat vergoten werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Groot-Brittannië zie je wel vaker rond 11 november dat gebouwen worden versierd met klaprozen. En nu gebeurt dat dus ook in Ieper. Maar 15.000 klaprozen haken, daar is werk aan.

Er zijn gelukkig heel wat Britten die daar met plezier aan werken, maar ook Ieperlingen en zelfs Bruggelingen haken erop los. De brandweer van Ieper zal de poppydoeken eind deze maand via de ladderwagen ophangen aan de kerktoren. De "poppywatervallen" blijven er hangen tot begin december.

Meest gelezen