Limburgs naaktmodel opnieuw in opspraak na naakt poseren in chador voor Aya Sophia

Marisa Papen, het naaktmodel uit Beringen, laat opnieuw van zich horen, deze keer met een serie naaktfoto's in Turkije. Eén daarvan werd gemaakt voor de Aya Sophia in Istanbul.

Marisa trok in maart met haar fotograaf naar Turkije. Ze had een lijstje bij met locaties waar ze wilde poseren. "De voormalige Aya Sophia-moskee is een interessante locatie", zegt Marisa. "Het was eerst een kerk, daarna een moskee en nu een museum. Het is ook één van de toeristische trekpleisters in Turkije."

Bewakingscamera's 

Op de foto draagt Marisa een zwarte chador en daaronder is ze naakt. "Ik was zelf verbaasd hoe druk het was op die locatie en dan waren er nog niet eens veel toeristen", zegt Marisa aan Radio 2 Limburg. "We hebben het juiste moment afgewacht en dan de foto gemaakt. De shot duurde maar 10 seconden. Daarna hebben we gemaakt dat we weg waren. Ik had ook geen tijd om rond te kijken of iemand had opgemerkt wat er gebeurd was."

Lichaam geschapen door God

"Ik vind het menselijk lichaam iets heel moois", gaat Marisa verder, "zowel bij mannen als vrouwen. En waarom zou je het dan niet mogen tonen op een locatie die we gemaakt hebben om tot hem te bidden. We zijn zo gebrainwasht. Het is de bedoeling dat mensen daarover nadenken. Anderen proberen mensen daartoe aan te zetten met literatuur of kunst, ik doe dat met mijn lichaam." 

Egyptische cel

"Op voorhand, nog voor de foto's gedeeld zijn, weet ik al dat er ook negatieve reacties gaan komen maar daar kan ik tegen", zegt Marisa. "In Egypte kan ik waarschijnlijk niet meer komen. Daar heb ik een tijdje in de cel gezeten na een fotosessie en sta ik nu op de 'zwarte lijst'. Maar dat maakt niet uit. Ik heb het gevoel dat dit mijn leven is. En je mag geen grenzen kennen als je dit doet want dan heeft het geen nut meer natuurlijk. Voor mij zijn er dan ook geen grenzen als ik poseer."

Meest gelezen