Nazikerstballen te koop in Tongeren

Op de antiekmarkt in Tongeren werden zondag opnieuw nazispullen te koop aangeboden. Dit keer ging het om kerstballen en een piek. Een Nederlandse bezoeker postte de foto's verontwaardigd op Twitter.

Enkele weken geleden werden op de antiekmarkt in Tongeren ook al eens dolken en andere nazisouvenirs te koop aangeboden. Volgens de politie zijn replica's van nazisouvenirs verboden, maar originele stukken niet omdat ze een historische waarde hebben.

Verbieden

De stad gaat het marktreglement nu aanpassen om de verkoop van dit soort spullen te verbieden. Schepen van Economie Guy Schiepers: "We hebben een marktreglement en we gaan daarin een verbod op de verkoop nazisouvenirs opnemen. Want die passen niet bij de gezellige sfeer van de antiekmarkt."

Meest gelezen