Schepencollege Turnhout: drie vrouwen en een bevoegdheid voor dierenwelzijn

In Turnhout zijn de nieuwe schepenen voorgesteld. Opvallend is dat er voor het eerst drie vrouwen een mandaat hebben en dat er vanaf nu ook een bevoegdheid is voor dierenwelzijn. Elke coalitiepartij krijgt evenveel mandaten.

Evenredig

"Ondanks de uiteenlopende verkiezingsuitslagen hebben we de zetels evenredig verdeeld", vertelt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen. "Elke coalitiepartij krijgt dus twee mandaten."

Hannes Anaf (SP.A), Kelly Verheyen (SP.A), Marc Boogers (Groen), Astrid Wittebolle (Groen), Luc Op de Beeck (CD&V), Francis Stijnen (CD&V) en Els Baeten (N-VA) gaan samen met burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan de slag als schepenen. 

Drie vrouwen

Drie van de 8 mandaten worden ingevuld door vrouwen. "Wij hebben zoveel mogelijk vrouwen vooraan op de lijst gezet. Zodat ze de kans krijgen om verkozen te geraken." En dat vindt Van Miert goed: "Net niet de helft van het schepencollege is vrouwelijk, dat is een goede weerspiegeling van hoe het zou moeten zijn."

Nieuwe bevoegdheid

En er is ook een nieuwe bevoegdheid, voor dierenwelzijn. "Dierenwelzijn leeft onder de bevolking. En in Turnhout moeten we die bevoegdheid dus ook meenemen."

Meest gelezen