Al 50.000 bezoekers voor "Girl" in Belgische filmzalen

Al 50.000 mensen zijn in ons land naar "Girl" gaan kijken in de bioscoop. Dat is een sterke start voor een debuutfilm. De film van Lukas Dhont is sinds vorige week in de Belgische zalen te zien.  De film "Niet schieten" van Stijn Coninx, over de Bende van Nijvel, heeft na twee weken in de zalen al 100.000 bezoekers gelokt.  

"Girl" vertelt het verhaal van de 15-jarige ballerina Lara. Ze is in het lichaam van een jongen geboren, maar begint tijdens haar puberteit aan haar transitie. 

Net als in Frankrijk heeft de film dus ook in ons land zijn start niet gemist. Daar had "Girl" de meest succesvolle openingsweek ooit voor een Vlaamse film. Het is uitzonderlijk dat een film in ons land zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië succesvol is. Dat er in de film zowel Frans als Nederlands gesproken wordt, heeft daar zeker ook mee te maken.  

"Girl" is de Belgische inzending voor de Oscars. De film viel al meermaals in de prijzen, onder meer in Cannes, en is bezig aan een internationale festivalcarrière. Op 16 januari komt de film ook uit in de VS. 

100.000 bezoekers voor "Niet schieten"

"Niet schieten" van Stijn Coninx, over de Bende van Nijvel, heeft na twee weken in de zalen al 100.000 bezoekers gelokt.  Samen met "Girl" stond de film het voorbije weekend in Vlaanderen in de top 3 van best bezochte films in de bioscoop. 

"Het is een goed signaal voor de hele Vlaamse filmsector dat twee films waar veel van verwacht werd het ook echt goed doen in de zalen", zegt VRT-filmjournalist Ward Verrijcken.

Meest gelezen