Barbara De Bakker (Groen) sluit verzoening met Bonte (SP.A) in Vilvoorde niet uit: "Het leven is wat het is" 

Groen "heeft de uitgestoken hand van Hans Bonte gevoeld", zegt Barbara De Bakker van Groen in Vilvoorde. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) weigerde eerder om een schepenambt te geven aan zijn kartelpartner Groen. Na felle kritiek maakte Bonte een bocht en vroeg hij Groen opnieuw rond de tafel. Persoonlijk sluit De Bakker een verzoening niet uit: "Het leven is wat het is", zegt ze. De Bakker voegt er wel meteen aan toe dat ze eerst de groene achterban wil raadplegen. 

De politiek in Vilvoorde is een brokkenparcours. De gesprekken om een nieuw bestuur te vormen, lopen er nog steeds. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) weigerde eerst om een schepenambt aan zijn kartelpartner Groen te geven, waardoor het kartel brak. Daarop reageerde de andere gesprekspartner rond de tafel, de Open VLD van Jo De Ro, dat Bontes houding "woordbreuk" is.

Alle verdere gesprekken werden opgezegd voor een "wapenstilstand" tot 11 november. Gisterenavond maakte Bonte dan de bocht door Groen toch opnieuw rond de tafel te vragen. Zelfs een schepenambt is nu "bespreekbaar". 

"Het leven is wat het is"

Bij monde van Barbara De Bakker reageert nu ook Groen op die "geste" van Bonte. En dat klinkt niet al te hartelijk. "We hebben die uitgestoken hand gevoeld", zegt De Bakker. "Maar eerst moet alles even bezinken. Na de lange samenwerking is het vertrouwen nu echt gebroken", geeft ze aan. Groen wil eerst haar achterban raadplegen en verwacht de eerste dagen geen definitief antwoord. "Die 11 november is voor ons nog niet van de baan", zegt De Bakker ook.

Op termijn zie ik persoonlijk geen probleem om het vertrouwen te herstellen. Het leven is wat het is.

Barbara De Bakker, kopstuk van Groen in Vilvoorde

Is er dan nog hoop op een verzoening binnen het kartel? "Op termijn zie ik persoonlijk geen probleem om het vertrouwen te herstellen. Het leven is wat het is", klinkt er toch een sprankeltje hoop bij De Bakker. In dezelfde ademteug voegt ze er echter meteen aan toe dat ze niet alleen is om die knoop door te hakken.  

Meest gelezen