Nu toch eerste boetes lage emissiezone Brussel de deur uit

Vandaag zijn de eerste boetes voor inbreuken in de lage emissiezone van Brussel verstuurd. Dat bevestigt Leefmilieu Brussel. Normaal zouden inbreuken vanaf 1 oktober bestraft worden, maar wegens technische problemen waren er tot nu toe geen boetes verstuurd. 

"Vandaag zijn er enkele tientallen boetes verstuurd", zegt Sarah Hollander van Leefmilieu Brussel.  Wie met een oude dieselwagen met Euro 1-norm of met een dieselvoertuig zonder Euronorm in de lage emissiezone binnenrijdt, riskeert een boete van 350 euro. Wie de afgelopen drie weken betrapt is, kan nog een boete verwachten.

Vanaf 1 januari 2019 worden de normen nog strenger en dan mogen diesels met Euronorm 2 ook niet meer binnen. Ook benzinewagens met Euronorm 0 en Euronorm 1 mogen dan niet meer in Brussel rondrijden.

Meest gelezen