Videospeler inladen...

Crombez stelt "grote olijfboomcoalitie" voor in Oostende, Tommelein weigert

Om de moeilijke coalitiegesprekken in Oostende vlot te trekken heeft SP.A-voorzitter John Crombez een voorstel. Hij wil graag dat zijn partij SP.A samen met Open VLD, Groen en CD&V bestuurt. De liberaal Bart Tommelein schiet het voorstel meteen af. De bal ligt nu in het kamp van Groen.

In Oostende probeerde SP.A voorzitter John Crombez de politieke impasse te doorbreken. Hij stelde voor om de koningin der badsteden te besturen met een brede coalitie van vier partijen. Het gaat om de socialistische Stadlijst van burgemeester Johan Vande Lanotte, Groen, Open VLD en CD&V. Zij hebben samen 28 zetels van de 41 in de gemeenteraad. 

Bart Tommelein (Open VLD) heeft het voorstel meteen geweigerd. Hij wil samen met N-VA en CD&V blijven proberen om een coalitie met Groen te vormen. "Laat ons ophouden met over postjes te spreken en naar de inhoud kijken. Het is aan Groen om te bepalen in welk project voor Oostende de partij wil stappen", zegt Tommelein in "Villa Politica".

Zo ligt de bal in het kamp van Groen. De leden beraden zich vanavond over welke stappen ze verder zullen ondernemen.

De politiek situatie zit in Oostende muurvast. De Open VLD van Bart Tommelein heeft er zich vastgeklikt aan CD&V en N-VA. Zij willen graag Groen mee aan boord om aan een meerderheid te raken. Maar Groen wil een coalitie met de Stadslijst en Open VLD. Ook Crombez wil dat. Maar, de liberalen zien het niet zitten om met twee linkse partijen te besturen. Om de druk op Groen op te voeren, sloot Tommelein niet uit dat hij ook met de Stadslijst zou willen besturen. Groen was niet onder de indruk en bovendien wil N-VA, die vasthangt aan Open VLD, niet met de Stadslijst in zee gaan. 

Meest gelezen