Videospeler inladen...

Oostende: Wouter De Vriendt krijgt mandaat om verder te onderhandelen met Bart Tommelein

In Oostende krijgt Groen-kopstuk Wouter De Vriendt een mandaat van zijn partijleden om voort te praten met kandidaat-burgemeester Bart Tommelein van Open VLD over een coalitie. Tegelijkertijd houdt hij de mogelijkheid van een andere coalitie open.

De leden van Groen kwamen vanavond bijeen om te bekijken hoe ze de politieke impasse in Oostende kunnen doorbreken. Na afloop zei voorzitter Wouter De Vriendt dat de leden een mandaat hebben gegeven om verder de inhoudelijke onderhandelingen te voeren om te kijken of de vernieuwingscoalitie onder Bart Tommelein kans op slagen heeft. "Tegelijk behouden we de openheid naar alle andere mogelijke initiatieven die misschien op tafel komen te liggen, maar tot op vandaag hebben die geen werkbare meerderheid. "

"Wij hebben een eerste nota gekregen van Bart Tommelein. Die is veel belovend, maar wij zullen die nog proberen te verbeteren. We gaan daarover in gesprek met Tommelein om samen met hem tot een ambitieus project te komen", zegt De Vriendt. "Pas als er instemming is van CD&V en N-VA gaan we samenzitten met die vier partijen om te onderhandelen om Oostende uit de impasse te krijgen met een heel mooi en ambitieus project voor onze stad."

Videospeler inladen...

Meest gelezen