Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Orkaan Willa is afgezwakt tot tropische storm, maar veroorzaakt hevige regen boven Mexico

De orkaan Willa is afgezwakt tot een tropische storm, maar veroorzaakt hevige regen boven het westen van Centraal-Mexico. Het Amerikaanse orkaancentrum US National Hurricane Center waarschuwt voor mogelijk levensbedreigende overstromingen en landverschuivingen.

Met windsnelheden tot 195 kilometer per uur is Willa gisteravond als een orkaan van categorie 3 aan land gegaan in het noordwesten van Mexico, in de buurt van de stad Escuinapa in de staat Sinaloa. 

Willa is in snel tempo afgezwakt. In het westen en noordwesten van Mexico leidde de storm wel tot noodweer, vooral boven de badplaatsen aan de Stille Oceaan zijn getroffen. Duizenden mensen waren vooraf in veiligheid gebracht. 

De storm beweegt richting noordoosten van het binnenland. De deelstaten Sinaloa, Durango en Nayarit hebben het meest te lijden onder de hevige regen. Er zijn nog geen berichten over mogelijke slachtoffers en schade.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Het Amerikaanse orkaancentrum zegt dat de storm zeer snel aan kracht inboet en zich in de loop van de dag zal ontbinden, maar de hevige regen kan wel gevaarlijke overstromingen en landverschuivingen veroorzaken.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen