Videospeler inladen...

Soenens na explosieven bij Obama en Clinton: "Polarisatie bereikt nieuw hoogtepunt in VS, waar gaat dit stoppen?"

De explosieven en verdachte pakketten die vandaag zijn gevonden bij onder anderen Hillary Clinton, Barack Obama en CNN zijn "een nieuw hoogtepunt in de polarisering in de VS". Dat zegt correspondent Björn Soenens vanuit New York in "Het Journaal". "Er is een klimaat van haat en wantrouwen gecreëerd. En dan krijg je dit."

Heel wat opschudding vandaag in de Verenigde Staten. In de post die bestemd was voor gewezen Amerikaans president Barack Obama en gewezen minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidate Hillary Clinton zijn namelijk explosieven gevonden. En ook het kantoor van nieuwszender CNN werd even ontruimd nadat er een verdacht pakket werd gevonden. Ook bij andere democraten werden er explosieven gevonden. 

Correspondent Björn Soenens is niet verrast. "Ik was onlangs nog op een Trump-rally in Houston en daar wordt vaak vijandige taal gesproken tegenover Hillary en Bill Clinton, Barack Obama en de pers. Iemand droeg zelfs een T-shirt met daarop een afbeelding van president Trump die aan het plassen was op CNN. Ze steken de middenvinger omhoog. Er is een klimaat van haat, nijd en wantrouwen gecreëerd."

"De polarisatie heeft een nieuw hoogtepunt bereikt in de VS", zegt Soenens. "Er is een absoluut wantrouwen tussen twee partijen en dat wantrouwen lijkt onoverbrugbaar. En dan gaan mensen domme dingen doen. De vraag is: waar gaat dit eindigen? De haattaal en de opruiende taal zal moeten stoppen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen