Videospeler inladen...

Stelling ingestort in Pelikaanstraat in Antwerpen, 1 dode en 1 zwaargewonde

In de Pelikaanstraat in Antwerpen, naast het Centraal Station, zijn zeker een dode en een zwaargewonde gevallen toen er een stelling instortte.  De slachtoffers zijn werknemers van het bouwbedrijf. De ravage is enorm. Hulpdiensten doorzoeken het puin nog op zoek naar slachtoffers. Daarna zal de brandweer de stelling opruimen. Het opruimen en ook de hinder in het centrum van Antwerpen zal nog een hele tijd duren.

Iets voor half elf is in de Pelikaanstraat in Antwerpen, naast het Centraal Station een stelling van ongeveer 20 meter hoog ingestort. Er zijn zeker een dode en een zwaargewonde gevallen. De twee slachtoffers zijn werknemers van het bouwbedrijf.  De stelling stond tegen een gebouw voor renovatiewerken. De ravage is enorm. Het medisch rampenplan is afgekondigd en de Civiele Bescherming is aanwezig met speurhonden.

De hulpdiensten doorzoeken het puin nog op zoek naar slachtoffers. Daarna zal de brandweer de stelling opruimen. Het opruimen en ook de hinder in het centrum van Antwerpen zal nog een hele tijd duren. Ook fietsers en voetgangers mogen niet passeren. 

"De brandweer is meteen met veel middelen ter plaatse gegaan en we zijn aan het bekijken of er nog mensen onder de stelling zitten. Er worden ook  warmtebeeldcamera's ingezet, dat zijn camera's die een warmtebron kunnen detecteren. Intussen is ook de Civiele Bescherming aanwezig met speurhonden, die slachtoffers kunnen zoeken", zegt Kristof Geens van de brandweer Antwerpen. "Er is een grote ravage in de Pelikaanstraat en daarom is die ook volledig afgesloten voor het verkeer".

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal" (lees verder onder de beelden):

Videospeler inladen...

Hilde Mertens: "Er mag geen verkeer door de straat, niets"

Videospeler inladen...

Ook verschillende bussen van De Lijn die normaal door de Pelikaanstraat rijden, zijn onderbroken.

Volg VRT NWS ook via Instagram:

Meest gelezen