Theofiel Boemerang duikt op uit het universum van Suske en Wiske

Theofiel Boemerang staat centraal in een nieuw album van Suske en Wiske als hommage aan Willy Vandersteen. De tekeningen zijn van de hand van Steven Dupré. Conz schreef het scenario.

"Boemerang": zo heet het album van Suske en Wiske dat Steven Dupré en Conz op vraag van Standaard Uitgeverij hebben gemaakt als hommage aan Willy Vandersteen. 

Het verhaal speelt zich af in een futuristische wereld waar Theofiel Boemerang de plak zwaait. Dat is een personage dat voor het eerst in het album "De Texasrakkers" uit 1959 te zien was en nadien verschillende keren in de stripreeks terugkeerde.

In "Boemerang" heeft Boemerang zich opgewerkt van stofzuigverkoper tot dictator. Als een commerciële Big Brother heerst hij over de planeet.

Met "Boemerang" breit Standaard Uitgeverij een vervolg aan "Cromimi". Dat album verscheen vorig jaar en was eveneens een hommage aan Vandersteen. Toen namen Yann en Gerben Valkema het scenario en de tekeningen voor hun rekening.

"Boemerang" ligt op woensdag 7 november in de winkel. Op zondag 11 november stellen Steven Dupré en Conz hun album voor op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Meest gelezen