"The one where Ross became a thief!"

Duizenden reacties kreeg de politie van Blackpool toen ze via Facebook meer informatie zocht betreffende een diefstal in een plaatselijk restaurant op 20 september. Maar het waren niet de reacties die ze verwacht had. De foto van de dader lokte immers andere commentaren uit, waarmee de politie niet anders kon doen dan lachen. De dader vertoonde immers een opvallende gelijkenis met acteur David Schwimmer, betere bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends".

"Als u meer weet over deze man, contacteer ons dan", vroeg de politie op Facebook, samen met volgende foto:

Maar de duizenden reacties die volgden, gingen vooral over de gelijkenis van de dader met een van de hoofdpersonages uit "Friends". Meer bepaald Ross Geller, de trouwgrage broer van Monica, een rol van David Schwimmer:

Op het bericht volgden dan ook reacties, zoals: "Laat deze man met rust. Hij is opgegroeid met Monica. Als hij niet snel genoeg at, dan had hij zelfs geen eten." Of, "Het gaat hier helemaal niet om Ross, maar om Russ, die Ross in een slecht daglicht probeert te stellen om zo Rachel terug te winnen." Of, "Het schijnt dat hij karate kan en dat hij een master is in 'Unagi', waardoor hij alles rondom zich kan opnemen." Of, "The one where Ross became a thief!", Of, "Ik, Ross, neem als wettige echtgenote, nee, niet Emily, nee, niet Rachel, maar wel een pak met veel bier." Of, "Is dat niet Vikram?" Of, "No one told you life was gone be this way. En nu ben je platzak." Of, "Zijn zoon Ben is nu toch al oud genoeg om te drinken. Dat wordt een leuk vader-zoon moment."

Ook al was de politie op zoek naar bruikbare informatie over de diefstal, toch kon ze ook wel de humor inzien van de reacties. Er werd dan ook als volgt gereageerd: "Bedankt iedereen voor de snelle reacties. We hebben die heel zorgvuldig geanalyseerd en kunnen dan ook bevestigen dat David Schwimmer zich in de VS bevond op het moment van de feiten. Onze excuses dat het nu eenmaal zo is."

De (echte) dader is intussen nog spoorloos.

Meest gelezen