14 dealers die betrapt werden op Tomorrowland krijgen celstraffen tot 2 jaar

Veertien dealers die afgelopen zomer betrapt werden op het dancefestival Tomorrowland in Boom hebben celstraffen gekregen van twaalf maanden met uitstel tot twee jaar effectief en boetes tot 16.000 euro. 

Tijdens de twee festivalweekends van Tomorrowland werden 61 dealers gedagvaard om te verschijnen op een van de drie themazittingen. Vandaag werden de eerste vonnissen uitgesproken. 

In totaal werden vandaag 14 dealers veroordeeld. Ze kregen celstraffen van 12 maanden met uitstel tot twee jaar effectief. 

Tijdens een tweede themazitting was de meest opmerkelijke beklaagde een 34-jarige advocaat uit Canada, die speciaal was overgevolgen naar ons land om zijn proces bij te wonen. De politie had op 20 juli gezien hoe hij een xtc-pil aan een festivalbezoeker overhandigde in ruil voor 50 euro. Hij bleek 3,4 gram coke en nog een xtc-pil op zak te hebben. De procureur vorderde achttien maanden cel en 12.000 euro boete. De advocaat gaf het bezit van de drugs toe, maar ontkende de verkoop. “Hij was er zich niet van bewust dat het geld dat hij aannam voor drugs was. Hij maakte deel uit van een groep en er werd voortdurend geld doorgegeven voor traktaties”, pleitte meester Issabel De Fré. 

Meest gelezen