2017 Getty Images

"Trump keurt geweld goed en verdeelt Amerikanen"

De Democratische leiders in het Amerikaanse Congres klagen aan dat president Donald Trump geweld goedpraat nu er bompakketten zijn gestuurd naar Hillary Clinton, Barack Obama, CNN en andere figuren die kritisch staan tegenover de president. 

De oproep tot eenheid van Trump klinkt "hol zolang hij niet terugkomt op zijn verklaringen waarin hij geweld goedpraat", schrijven Chuck Schumer en Nancy Pelosi, respectievelijk de fractieleider in de Senaat en in het Huis van Afgevaardigden, in een persbericht.

"Herhaaldelijk praat de president fysiek geweld goed en verdeelt hij de Amerikanen met zijn woorden en daden", zeggen ze. Concreet nemen de Congresleden het Trump kwalijk "dat hij zijn steun uitsprak voor de verkozene die een journalist op grond gooide, voor neonazi's die een jonge vrouw doodden in Charlottesville, voor zijn aanhangers die tijdens meetings geweld gebruiken tegen manifestanten, en voor dictators in de hele wereld die hun eigen burgers doden".

Tot slot merken Schumer en Pelosi op dat de president van de Verenigde Staten "de vrije pers de vijand van het volk" noemt.

Meest gelezen