Videospeler inladen...

BNP Paribas Fortis sluit 62 bankkantoren

BNP Paribas gaat zijn kantorennet verder inkrimpen. 62 kantoren verdwijnen en worden samengevoegd bij andere kantoren. Er zullen tegelijkertijd wel 4 nieuwe vestigingen bijkomen.

Dat er extra kantoren zouden verdwijnen bij BNP Paribas Fortis, hing al langer in de lucht. Maar het cijfer ligt nog hoger dan verwacht: 62 kantoren worden geschrapt en samengevoegd bij andere, waaronder 30 eigen en 32 zelfstandige filialen.  Welke kantoren gesloten worden, maakt de bank niet bekend.

In de eigen kantoren verdwijnen daardoor 150 jobs. Maar volgens BNP Paribas Fortis komen er geen naakte ontslagen.

Tegelijkertijd komen er 4 nieuwe kantoren bij, die sterk de nadruk zullen leggen op digitaal bankieren. Het gaat om lichtbemande 'Be.Connected'-kantoren, zoals er eind vorig jaar een in Brussel is geopend.

Minder 'fysieke' klantencontacten

Tegen eind dit jaar zal BNP Paribas Fortis in ons land nog 678 kantoren hebben. Eind 2019 zal dat totale aantal verder gedaald zijn naar 620. Ook de voorbije jaren verdwenen al tientallen kantoren.

De bank wijst er al langer op dat het aantal klantencontacten in de fysieke kantoren in dalende lijn gaat. Almaar meer klanten gebruiken digitale en mobiele toepassingen om hun financiën te beheren. Bovendien is de inkrimping van het kantorennet een forse besparing.

Meest gelezen