David Schwimmer levert zelf "bewijs van onschuld"

Toen de politie van Blackpool gisteren een foto op Facebook publiceerde van een dief die ze zocht, stroomden de reacties binnen. Het enige probleem daarbij was dat het niet ging om nuttige tips, maar dat in de reacties vooral de treffende gelijkenis van de dader met acteur David Schwimmer, bekend van zijn rol als Ross Geller in "Friends", onderstreept werd. Schwimmer leverde nu zelf het bewijs dat hij wel degelijk in New York was op 20 september, toen de diefstal plaatsvond, en dus niet in Blackpool.

Het was met volgende foto, links op het Twitterbericht van BBC News, dat de politie de dief probeerde te identificeren:

Maar het was dus niet Schwimmer, die dat probeerde te bewijzen met een filmpje op sociale media. Op Twitter werd het intussen meer dan 4,5 miljoen keer bekeken, op Instagram ruim 460.000 keer. De acteur wenste de politie nog veel succes in haar verdere zoektocht naar de echte dief. 

De politie van Blackpool bedankte Schwimmer intussen al voor zijn steun in de zoektocht naar de dief. En zo werd alsnog een nieuwe aflevering van "Friends" toegevoegd: "The one where Ross had an alibi"...

UPDATE 26/10: De politie van Blackpool heeft de vermoedelijke dader opgepakt. Het opsporingsbericht werd vervolgens van haar Facebookpagina verwijderd.

Meest gelezen