Deze man begreep niet waarom zijn vrouw zo slechtgehumeurd was…

Toen Mattea Goff, een Texaanse moeder die nog niet zolang geleden bevallen is, enkele weken geleden van haar man Kris te horen kreeg dat ze ’s ochtends nogal kregelig uit de hoek kon komen, bedacht ze een manier om hem van antwoord te dienen. Omdat ze te moe was om de juiste woorden te vinden, zette ze haar gedachten als tekeningen op papier. Toen ze die op Facebook publiceerde, gingen ze snel viraal en intussen werden ze meer dan 205.000 keer gedeeld. Op Buzzfeed News reageerde de moeder van 2 op dit verrassende succes.

Mattea Goff: "Onze jongste dochter is 5 maanden oud en ik geef haar borstvoeding. Op een ochtend vroeg mijn echtgenoot me waarom ik altijd zo moe was ’s ochtends, en ook zo slechtgezind. Toegegeven, mijn man is een geweldige kerel. Maar als je iets zelf niet aan den lijve ondervindt, dan weet je ook niet wat de gevolgen kunnen zijn."

"Om mijn man van antwoord te dienen, heb ik mijn beste tekentalent bovengehaald. Om hem op die manier te tonen hoe mijn nachten er uitzien. Tekeningen die duidelijk het gevolg zijn van te weinig slaap en van de absolute wil om hem iets duidelijk te maken."

"Toen ik hem de tekeningen toonde, vond hij ze echt wel grappig. Maar daarna was hij even verbaasd als ik dat ze zoveel aandacht op het internet kregen. De reden? Ik denk dat de tekeningen een gevoelige snaar raken bij vrouwen, omdat je uitputting moeilijk kan uitleggen aan iemand die dit niet persoonlijk meemaakt. Maar met die tekeningen kan je dat wel, omdat ze meer zeggen dan woorden."

"Ik hoop dat de tekeningen ook vaders aanzetten hun partners te ondersteunen wanneer ze borstvoeding willen geven. En dat is vooral belangrijk voor nieuwe moeders, als ze uitgeput geraken. Steun en aanmoediging zijn dan extra nodig."

Meest gelezen