Eerste urnen op natuurbegraafplaats in Rekem

Op de natuurbegraafplaats in Rekem zijn deze week voor het eerst assen begraven. In beide gevallen gaat het om inwoners die eerder al gecremeerd waren.

De begraafplaats in Rekem is de enige in Vlaanderen die echt in natuurgebied ligt. Eind augustus is ze officieel geopend. En afgelopen week zijn de eerste assen van overledenen er begraven, in afbreekbare urnen. "Maandag is er iemand herbegraven, op vraag van de familie", vertelt burgemeester Marino Keulen. "De assen lagen tot nu toe in Neerharen en zijn nu herbegraven in Rekem, op de natuurbegraafplaats."

Ultieme wens

Vandaag zijn de assen van een tweede overledene begraven op de natuurbegraafplaats. "Het was de nadrukkelijke wens van die man", zegt Keulen. "Hij wist dat de natuurbegraafplaats zou aangelegd worden. Maar toen hij overleed, was ze nog niet klaar. En de begrafenisondernemer heeft zijn assen twee jaar lang bijgehouden, tot nu."  

Meest gelezen