Fietsen onder de grond in Riemst nog niet voor morgen

Toerisme Limburg is al enkele jaren bezig met bijzondere fietsprojecten. Fietsen door het water in Bokrijk is het bekendste, maar het geplande fietsen onder de grond in Riemst verloopt moeilijker. En dat heeft allemaal te maken met de veiligheid.

Over de controle van de stabiliteit van de grotten is er geen discussie, maar wel over een sluiting 's avonds. Burgemeester Mark Vos van Riemst wil dat absoluut, hij wil er zeker van zijn dat 's avonds niemand meer binnen kan, en dat iedereen zeker uit de grotten is. Daarover wil hij  controle hebben en daarom wil hij openingstijden. 

Eind 2019 open?

Het fietstraject in de grotten ligt wel vast. Het is een traject van ongeveer 800 meter, dat aansluit op het fietsroutenetwerk. De burgemeester hoopt dat het fietsen onder de grond volgend jaar kan opengaan, maar dat zal dan eerder tegen het einde van het jaar zijn. Mark Vos: "Er zijn nog wat werken nodig, er moet ook nog een aanbesteding gebeuren, en er is nog een 'gap' in het budget die nog moet opgelost worden. Maar we hopen toch nog een stuk van het fietsseizoen te kunnen meegeven aan de toerist."

Meest gelezen