Brandweer rukt uit naar campus Gasthuisberg vanwege incident in laboratorium

Vanochtend is er in het Rega Instituut van de KU Leuven een incident geweest met een chemische stof. Eerst werd gedacht aan een ontploffing, maar het bleek een fles salpeterzuur te zijn die op de grond was gevallen.

Door het uit elkaar spatten van de fles, kwamen er bruine dampen vrij. "Men heeft geen risico genomen en het gebouw is meteen ontruimd. De brandweer is met speciale pakken naar binnen gegaan om het goedje op te ruimen", vertelt professor Jef Arnout van de KU Leuven. Er vielen geen gewonden bij het incident. Salpeterzuur is niet giftig en er is ook geen gevaar voor de omgeving. De brandweer zal nog even bezig zijn met het opruimen van het zuur. De universiteit hoopt dat de medewerkers deze namiddag opnieuw aan het werk kunnen gaan.

Foto: Kvdh (CC BY-SA 4.0)

Meest gelezen