"Maanspotters" in Heuvelland

Misschien zag je ze ook, de afgelopen nachten: de volle maan. In Heuvelland hebben ze er een feestje rond gebouwd, naar Japans voorbeeld. En naar verluidt was dat zeer gezellig.

Volle maan. Het zou in Japan heel wat zijn. Op zijn minst een excuus voor een gezellig samenzijn. Een potje "maankijken" en daar een glaasje bij drinken. Heuvelland wou gisterenavond wel eens proberen of dat ook in onze provincie kan aanslaan.

Relaxerend, poëtisch en gezellig

Antwerpen heeft een stadsdichter. Heuvelland heeft een bergdichter. Er heerst logica in de wereld van de poëzie. Het was bergdichter Geert De Kockere die een oproep deed om samen aan" maankijken" te doen. Naar Japans model. "Want zo'n maan die door de lucht zeilt, dat is op zich al poëzie en dat vier je het best door het lezen van haiku's, door tot rust te komen en dicht bij elkaar te zijn", vindt . Een dertigtal mensen die van overal in de provincie kwamen, konden niet aan de lokroep weerstaan en keken gisterennacht samen met Geert, op de flank van de Kemmelberg naar de maan.

Gisterennacht kon je samen maankijken in Heuvelland

Komt ze tevoorschijn?

Het was nog spannend in Heuvelland. Want natuurlijk was het (erg) bewolkt. De haiku's van Geert en de soundscapes van Bernard Deleersnyder uit Langemark, het hielp allemaal niet: de maan wou niet ten tonele verschenen. Maar dan, helemaal op het einde, als de laatste klanken van Bernards muziek waren uitgestorven, schoof de hemel open. Alsof het zo was afgesproken. De aanwezigen gaven een spontaan applaus aan de maan. Er was ook applaus van de toeristische dienst van Heuvelland. Het zou dus kunnen dat "maankijken" een nieuwe activiteit wordt voor Heuvelland.

Meest gelezen