AFP or licensors

Migrantenkaravaan in Mexico gefinancierd door Venezuela?

In Mexico trekt een migrantenkaravaan, waar duizenden Hondurezen aan deelnemen, verder naar de grens met de Verenigde Staten. Bij de controverse errond is nu ook Venezuela betrokken geraakt.

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence insinueerde eerder deze week dat er achter de migrantenkaravaan linkse Hondurese organisaties zitten die gefinancierd worden door Venezuela. Volgens Pence kwam die informatie van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez, met wie hij een onderhoud had. Pence legde geen bewijzen op tafel.

Op een persconferentie in Washington zei Mike Pence ook nog dat de migrantenkaravaan "naar het Noorden gestuurd wordt om de nationale soevereiniteit van de Verenigde Staten te ondermijnen".

"Mike Pence is een extremistische zot"

"De veiligheid van de VS wordt op de proef gesteld? Wat een enorme macht om mensen in Centraal-Amerika op de been te brengen valt mij te beurt”, reageerde de Venezolaanse president Nicolas Maduro laconiek.

Op de Venezolaanse televisie zei hij: “Mike Pence is een extremistische zot. Als zijn uitlatingen niet zo gevaarlijk waren voor mijn persoonlijke veiligheid, zouden ze om te lachen zijn.

Maduro zei ook nog dat hij zich zorgen maakt over “de imperialistische paranoia”. Maduro werd de voorbije zomer nog slachtoffer van een aanslag met een drone, maar hij bleef ongedeerd.

Meest gelezen