Videospeler inladen...

Minstens achttien scholieren omgekomen bij busongeval in Jordanië

In Jordanië zijn zeker achttien scholieren om het leven gekomen, een tiental anderen raakten gewond. Bovendien zijn er nog een aantal inzittenden vermist. De schoolbus is verongelukt toen ze in de omgeving van de Dode Zee in zware regenval terechtkwam, dat heeft de Jordaanse civiele bescherming meegedeeld.

Het ongeluk gebeurde op 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Amman. De bus vervoerde in totaal 37 scholieren en 7 begeleiders. Zij waren op schooluitstap nabij de Dode Zee. Het voertuig werd waarschijnlijk meegesleurd door het water.

De autoriteiten hebben voor de reddingswerkzaamheden de grote middelen ingezet. De Israëlische luchtmacht heeft op vraag van Jordanië ook helikopters gestuurd.

De Jordaanse premier Omar Razzaz is naar de plaats van het ongeluk afgereisd en bezocht ook al enkele gewonden in het ziekenhuis. Koning Abdullah II van Jordanië heeft zijn geplande bezoek aan Bahrein geannuleerd. Dat bezoek zou normaal morgen plaatsvinden. 

Meest gelezen