Videospeler inladen...

Misdaad tiert welig in het STAM in Gent

In het stadsmuseum STAM in Gent opent een expo met materiaal dat de gerechtelijke politie jarenlang gebruikte om mensen op te leiden. Het zogenoemde "museum van de misdaad" toont allerlei stukken die tot de verbeelding spreken. Kent u bijvoorbeeld de truc van de Wistitidief?

Jarenlang was het zogenoemde "museum van de misdaad" enkel toegankelijk voor politiemensen in opleiding of op uitnodiging, maar vanaf morgen kan het brede publiek de bijzondere collectie voorwerpen met eigen ogen aanschouwen in het STAM in Gent.

Het gaat om een verzameling objecten die de gerechtelijke politie van Gent sinds 1930 heeft aangelegd als educatief materiaal voor agenten in spe. Aan de hand van de items leerden ze bijvoorbeeld zoeken naar relevante details of sporen van misdrijven als vergiftiging.

Op basis van de collectie heeft het STAM een tentoonstelling samengesteld die de bezoeker de gangbare onderzoekstechnieken van vroeger en nu bijbrengt, maar ook bekende en minder bekende moordzaken en diefstallen in de wijde omgeving van Gent van onder het stof haalt.

Meest gelezen