Videospeler inladen...

Ook verdachte pakketten gevonden bij voormalige vicepresident Joe Biden en acteur Robert De Niro

In het gebouw in de New Yorkse wijk Tribeca waar de kantoren en een restaurant van acteur Robert De Niro gevestigd zijn, is een verdacht pakket aangetroffen. Het pakket is gevonden daags nadat de VS is opgeschrikt door een reeks bombrieven gericht aan Democratische politici en andere prominenten. In de staat Delaware zijn ook twee pakketten gevonden die bestemd zijn voor voormalig vicepresident Joe Biden. President Trump haalt intussen opnieuw uit naar de media.

Het pakket dat bestemd was voor De Niro was een gelijkaardig pakket als de pakketten met pijpbommen die gisteren zijn aangetroffen in de post bestemd voor onder meer Hillary Clinton en Barack Obama. De FBI houdt momenteel een klopjacht om de verzender(s) van de bompakketten te vinden.

Robert De Niro staat bekend als een tegenstander van Donald Trump. Hij heeft zich meermaals fel uitgesproken tegen de Amerikaanse president en zijn beleid.

Ook verdacht pakket naar Joe Biden

In de staat Delaware zijn ook twee verdachte pakketten aangetroffen die bestemd waren voor Joe Biden, vicepresident onder voormalig president Barack Obama. De pakketten werden gevonden in twee postkantoren, een in New Castle en een in Wilmington. Ook die pakketten lijken op de pakketten met pijpbommen die eerder zijn aangetroffen.

Trump wijst de media met de vinger

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump gisteren in een eerste reactie de pogingen tot geweld veroordeelde en opriep tot eenheid en samenhorigheid, klinkt hij vandaag alweer minder verzoenend.  

Op Twitter opende hij de aanval op de "mainstreammedia". "Een heel groot deel van de Woede die we vandaag zien in onze samenleving is de schuld van die media, waarnaar ik verwijs met de term "Fake News"", klinkt het. "Het is zo erg en haatdragend geworden dat het niet meer te vatten valt. De mainstreammedia moeten zich herpakken, en SNEL!"

Meest gelezen