AFP or licensors

Trump roept media op "om minder vijandig te klinken" na bompakketten

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft de media opgeroepen om "minder vijandige toon aan te slaan", nadat er bompakketten waren verstuurd naar politieke tegenstanders als Hillary Clinton en Barack Obama, maar ook naar nieuwszender CNN. Hij veroordeelde wel opnieuw het geweld. Ondertussen is er opnieuw in een postkantoor in Los Angeles een pakket gevonden, dat lijkt op de bombrieven die eerder onderschept zijn.

"Iedere daad van of dreiging met politiek geweld is een aanval op onze democratie zelf", zei de president tijdens een campagnemeeting in Wisconsin. Hij zei dat hij wenst dat alle partijen praten "in vrede en harmonie". Maar daar voegde hij vervolgens aan toe dat de media "een hoffelijke toon zouden moeten aanhouden en de eindeloze vijandigheden zouden moeten stopzetten". 

CNN-baas Jeff Zucker wijst op zijn beurt met een beschuldigende vinger naar het Witte Huis. Volgens hem zijn de bombrieven het gevolg van voortdurende aanvallen op de media en ziet het Witte Huis totaal niet in hoe ernstig die zijn.

In het verleden noemde Trump verschillende media die hem kritisch benaderden de "vijanden van het volk". Hij heeft het ook geregeld over "fake news". CNN is vaak kop van jut.

Verdacht pakket gevonden in Los Angeles

In Californië zijn nog twee verdachte pakketten gevonden, die lijken op de bombrieven die eerder in New York en Washington onderschept. Die waren allebei bestemd voor een democratisch parlementslid.  Volgens het gerecht zitten er in de bombrieven glasscherven verwerkt.

 

Meest gelezen