Waalse regering geeft groen licht voor verlenging startbaan Charleroi

De Waalse regering heeft donderdag, onder voorwaarden, de vergunning afgeleverd voor de verlenging van de startbaan van de luchthaven van Charleroi tot 3.200 meter. Dat schrijft de krant L'Avenir en wordt bevestigd door regeringsbronnen.

De Waalse regering kreeg eind augustus het rapport van de administratie over de aanvraag voor de werken op Brussels South Charleroi Airport. Dat rapport is positief, maar stelt wel voorwaarden, bijvoorbeeld rond milieukwesties zoals geluid en luchtkwaliteit.

De werken zouden aan het eind van de winter kunnen starten en tot eind 2021 kunnen duren.

Al sinds 1999 wordt de verlenging opgeworpen. De luchthaven wil met een langere start- en landingsbaan grotere toestellen binnenhalen en zo de kaap van 10 miljoen passagiers halen tegen 2026. Ook voor cargo ziet luchthavenuitbater BSCA mogelijkheden.

De investering wordt geschat op 30 tot 35 miljoen euro en er is sprake van de creatie van zowat 1.500 directe banen

Meest gelezen