30 jaar cel voor vrouw die 3 kinderen vermoordt in Lennik

Een vrouw uit Lennik is in beroep veroordeeld tot dertig jaar cel omdat ze haar drie kinderen vermoord heeft. De vrouw van 39 stichtte opzettelijk brand in een bijgebouw van haar woning, terwijl haar dochters van 2, 4 en 6 jaar binnen zaten opgesloten.

De meisjes kwamen alle drie om het leven. In eerste aanleg kreeg de moeder 28 jaar, maar dat vonden de rechters in beroep niet streng genoeg. Ze veroordeelden haar daarom tot de maximumstraf en spraken van een laffe en gruwelijke daad.

Koelbloedige moord

"Er was geen enkele andere intentie dan hen te doden", sprak de rechter. "Ze heeft hen doelbewust  en koelbloedig vermoord. Vlak voor de brand diende ze hen het kalmeermiddel Lorazepam toe, zodat ze zich niet konden verzetten. De kinderen konden geen kant meer uit toen het bijgebouw in brand stond. Ze is niet meer binnen gegaan, zelfs niet toen de kinderen het uitschreeuwden van de pijn, toen het vuur een temperatuur van enkele honderden graden bereikte. Daarna heeft ze eerst haar partner gebeld en dan pas de hulpdiensten. Meteen daarna heeft ze een vriendin opgebeld om haar advocaat te verwittigen, zodat ze meteen op de beste verdediging kon rekenen."

De rechters in beroep stelden dat de straf van 28 jaar in eerste aanleg niet voldoende zwaar was en veroordeelde de vrouw daarom tot de maximumstraf van 30 jaar. Daarenboven wordt ze tien jaar lang ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Meest gelezen