Carl Devlies

CD&V zendt Carl Devlies, Dirk Vansina en Els Van Hoof naar Leuvens schepencollege

CD&V delegeert Carl Devlies, Dirk Vansina en Els Van Hoof naar het Leuvense schepencollege. Voor Van Hoof, die deeluitmaakt van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, betekent het een terugkeer naar het schepencollege. Van de uittredende Leuvense CD&V-schepenen vallen hierdoor Erik Vanderheiden en Herwig Beckers uit de boot.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vormden in Leuven SP.A, Groen en CD&V de nieuwe coalitie. In het nieuwe college heeft SP.A de burgemeester en drie schepenen. Ook Groen en CD&V zijn met drie schepenen vertegenwoordigd.

 "Het opnemen van een schepenambt tot aan de parlementsverkiezingen van mei 2019 is geen probleem voor de partij. Wat er gebeurt als ik opnieuw verkozen wordt in de Kamer zullen we dan wel zien. Er is nog niets beslist over de lijstvorming voor deze verkiezingen", aldus Van Hoof met betrekking tot het cumuleren van beide functies.

Voor SP.A zijn burgemeester Mohamed Ridouani en de uittredende schepenen Bieke Verlinden en Denise Vandevoort certitudes en bij Groen David Dessers en Lies Corneillie. Wie in die partijen de derde schepen wordt is nog onzeker.

Meest gelezen