Videospeler inladen...

Elfjes in het bos of gratis Star Wars-concert? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

AUDIO (her)beluister hier het gesprek uit "De ochtend":

Geen tijd voor herfstblues

Een herfstvakantie is zo voorbij, met dank aan de culturele sector. Niet alleen kunt u de musea testen die we hiernaast voor u hebben geselecteerd. Dit weekend starten ook enkele festivals die mikken op kinderen met (te) veel tijd. Zo is er opnieuw BIG BANG in Gent. Dat bekroonde festival nestelt zich zondag in de gebouwen van de Bijloke. Vanaf pakweg 6 jaar bent u welkom voor muziek- en theatervoorstellingen.

Ook in Oostende zijn kinderen  meer dan welkom. Het Leopoldpark wordt nog tot donderdag elke namiddag omgetoverd tot een sprookjesbos, met (verklede) elfen, trollen en prinsessen. Het hele programma van "Er was eens" is gratis. 

In Leuven is er dan weer het festival Rode Hond. Op zo'n 20 plekken in de stad kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar terecht voor voorstellingen, films en workshops. Vanmiddag start het festival met een percussieleger. U bent gewaarschuwd.

Iedereen Klassiek in Brugge

De collega's van Klara kamperen vandaag weer in Brugge, met een dag vol klassieke muziek. Want die muziek is er voor iedereen. Om dat kracht bij te zetten mag u meezingen met Bach, of gewoon luisteren (dat is meestal veiliger voor de omstaanders). Ook pianist Julien Libeer treedt op, terwijl het Brussels Philharmonic de overbekende filmmuziek van componist John Williams speelt. Zweef straks om 17 uur mee met E.T. en Star Wars. Alles is gratis, reserveren is niet mogelijk. Kom dus op tijd!

Griezelen in aanloop naar Halloween

Niet alleen de pretparken zetten in op Halloween tijdens deze herfstvakantie, ook op andere plaatsen kunt u (on)verantwoord griezelen. Zo is er vandaag al een bibberfeest in het Fort Liefkenshoek in Kallo. Tot 18 uur kunt u er gratis terecht voor griezeltochten en ander ongein. U kunt er zelfs een spijkerbed testen.

Want een woord is een woord

In Antwerpen opent zondag de 82e Boekenbeurs voor het grote publiek. Met meer dan 800 signerende auteurs en 91.000 hoog opgestapelde boektitels in de vier hallen van Antwerp Expo is de boekensector weer klaar om de najaarscijfers op te krikken. Alleen Pieter Aspe doet niet mee, die signeert op 1 en 11 november in cafe "Kleine Tunnel" in Antwerpen, uit onvrede met de organisatie. Prettig weekend!

Meest gelezen