Videospeler inladen...

Experiment geslaagd: twee pinguïnpapa's broeden samen een ei uit

Het is Magic en Sphen gelukt: het koppel ezelspinguïns in de Sydney Zoo heeft met succes een ei uitgebroed. Niets bijzonders, ware het niet dat het om twee mannetjes gaat. 

De twee vertoonden al een tijdlang nestelgedrag met hun tweeën. Onderzoekers kwamen op het idee hen eerst een vals ei toe te vertrouwen. Nadien kregen ze één van de twee eieren uit een ander nest, pinguïns brengen immers maar één kuiken groot.

Dat project hebben Magic en Sphen samen gekoesterd en met succes afgerond, elkaar om de beurt afwisselend in de taakverdeling. Terwijl de ene zat te broeden, patrouilleerde de ander in de omgeving van het nest.

Op 19 oktober kwam een gezond kuikentje van 91 gram uit, meteen ook de eerste kleine ezelspinguïn die daar het licht zag. Vandaag, een week later, kondigde de zoo de geboorte aan en werden de beelden verspreid. 

Meest gelezen