In Genk rijdt vanochtend geen enkele bus

In Genk is vanochtend een spontane staking uitgebroken bij het personeel van de Lijn. De buschauffeurs van de stelplaats van Winterslag zijn vanochtend niet uitgereden. Daardoor is er hinder op verschillende buslijnen.

Het personeel van de Lijn in Genk is boos omdat er de laatste jaren werknemers zijn afgevloeid maar niet vervangen en daardoor kunnen de mensen die op dit moment wel nog in dienst zijn, moeilijk vakantiedagen opnemen.

Ook hinder op streeklijnen

"Door de actie rijdt er geen enkele bus op de stadslijnen. En ook op enkele streeklijnen rond Genk is er hinder", zegt Sonja Loos van de Lijn Limburg. "De directie gaat zo snel mogelijk in gesprek met het personeel om een oplossing te zoeken."

Wie wil weten op welke streeklijnen er hinder is, checkt best even de website van de Lijn
 

Meest gelezen