Vier

Michèle Cuvelier haalt hoogste score ooit in "De slimste mens"

In haar tweede aflevering van "De slimste mens" heeft Michèle Cuvelier, presentatrice op Studio Brussel, de hoogste score ooit gehaald. Ze eindigde met 598 seconden en was zo voor één dag "De slimste mens ter wereld".

Met nog een fragment tegoed had Michèle Cuvelier al een voorsprong van 100 seconden op eerste achtervolger Luca Brecel. De StuBru-presentatrice kreeg vervolgens de tragische beelden voorgeschoteld vanop het eiland Utoya waar Anders Breivik een aanslag pleegde op een jongerenkamp. Cuvelier raadde in no time de vijf juiste trefwoorden. Resultaat: een eindscore van 598 seconden, niemand deed ooit beter.

Het vorige record stond op naam van Gilles "De Mol" Van Bouwel. Hij klokte in 2016 af op 559 seconden.

Michèle wie?

Cuvelier houdt zo de eer van de Studio Brussel-presentatrices hoog, nadat Eva De Roo en Linde Merckpoel ook al sterk presteerden in vorige seizoenen van de tv-quiz. Als presentatrice van het avondprogramma "Zender" was Cuvelier bij het grote publiek nog relatief onbekend. Zoals dat gaat bij "De slimste mens" zou daar nu weleens verandering in kunnen komen.

Na afloop poseerde ze op Twitter trots met haar record. Benieuwd of ze dat binnen een paar weken nog eens mag doen met een oorkonde. 

Meest gelezen