Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Zoeken naar afzender(s) van bompakketten VS: postcentrum Miami onderzocht

In Miami, in de staat Florida, hebben speurders een postverdeelcentrum doorzocht in hun zoektocht naar de afzender(s) van de bompakketten in de Verenigde Staten. De afgelopen dagen zijn in totaal 10 explosieve pakketten verstuurd naar Democratische politici en critici van president Donald Trump. In de stad New York is het Time Warner Center, waar CNN zit, ontruimd omdat er verdachte pakketten gevonden waren, dat bleek loos alarm.

Onder anderen oud-president Barack Obama, ex-presidentskandidate Hillary Clinton, miljardair en filantroop George Soros en acteur Robert De Niro kregen de voorbije dagen via de post verdachte pakketten. Ze bevatten een pijpbom, een zelfgemaakt explosief. De pakketten zijn onderschept nog voor ze hun bestemmeling bereikten, er waren geen ontploffingen en niemand raakte gewond.

In hun zoektocht naar de afzender(s) concentreren de speurders zich nu in eerste instantie op Florida. De meeste pakketten hadden als afzender het adres van het Democratische Congreslid Debbie Wasserman Schulz. Afgelopen nacht is een postverdeelcentrum in Opa-Locka, in het noordwesten van Miami, onderzocht. De autoriteiten vermoeden dat een groot deel van de pakketten daar verwerkt zijn.

Alle onderschepte pakketten zijn intussen overgebracht naar een labo van de FBI in Quantico, Virginia, waar ze uitgebreid onderzocht zullen worden, onder meer op sporen van de afzender(s).

Afgelopen nacht is ook het Time Warner Center in de stad New York ontruimd. In dat gebouw zit ook nieuwszender CNN. Er waren twee verdachte pakketten gevonden, maar het bleek uiteindelijk loos alarm. Woensdag werd het Time Warner Center al eens ontruimd nadat er een pakket met een pijpbom bezorgd was. Dat was gericht aan voormalig CIA-directeur John Brennan.

Meest gelezen