Recordaantal snelheidsovertredingen in ons land: 10.618 per dag

Nooit eerder betrapte de politie meer snelheidsduivels dan in de eerste helft van dit jaar, dat schrijft Het Laatste Nieuws. 10.618 keer per dag stelde de politie een snelheidsovertreding vast, dat is een stijging met 9 procent tegenover vorig jaar.

Dat er zoveel overtredingen worden geregistreerd, wil nog niet zeggen dat automobilisten nu ook sneller rijden dan vroeger.  "Er wordt vooral meer gecontroleerd", zegt Stef Willems van verkeersinstituut Vias. "De laatste maanden zijn er in Vlaanderen een hele boel trajectcontroles bijgekomen en er zijn bovendien ook nog de mobiele controles."

De pakkans is in Vlaanderen alvast groter geworden. Het is opvallend dat er in Vlaanderen drie keer meer wordt geflitst dan in Wallonië. "Toch zijn ze in Wallonië bezig aan een inhaalbeweging", zegt Willems. "Er rijdt  meer verkeer in Vlaanderen, dus worden er ook meer boetes uitgedeeld. Toch we stellen ook vast dat er minder tolerantie is bij kleine overschrijdingen van de maximumsnelheid in Vlaanderen dan in Wallonië."

Het gaspedaal wordt uiteindelijk ook niet zó diep ingedrukt. Bij meer dan de helft van de overtredingen wordt de toegelaten snelheid met niet meer dan 10 kilometer per uur overschreden.

De politie stelt de meeste overtredingen vast op gewestwegen.

Meest gelezen