Sinead O'Connor bekeert zich tot de islam, ze gaat voortaan door het leven als Shuhada'

De Ierse singer-songwriter Sinead O'Connor heeft zich bekeerd tot de islam. Dat heeft ze bekendgemaakt op Twitter. O'Connor, vooral bekend van "Nothing Compares 2 U" uit 1990, gaat voortaan door het leven als Shuhada'.

Volgens O'Connor is haar beslissing "het natuurlijke besluit van de reis van om het even welke intelligente theoloog". "De studie van elk heilig geschrift leidt naar de islam", zegt ze op Twitter. Ze heeft ook een video van zichzelf geüpload waarin ze de adhan zingt, de islamitische oproep tot het gebed.

Vorig jaar wijzigde O'Connor haar wettelijke naam al naar Magda Davitt. Het is niet de eerste keer dat ze zich publiekelijk uitlaat over religie. In 1992 veroorzaakte ze beroering toen ze live op de Amerikaanse televisie een foto van de paus verscheurde.

Zeven jaar later werd ze in Lourdes tot priester gewijd door een afsplitsing van de rooms-katholieke kerk. De katholieke kerk, die niet toelaat dat vrouwen priesters worden, weigerde de ceremonie te erkennen.

Meest gelezen