Hertelling kost liberalen een zetel in Sint-Joost-ten-Node

De hertelling in een stembureau in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft de MR-Open VLD-lijst een zetel gekost. De liberalen hadden twee zetels, maar verliezen daar nu een van aan de lokale lijst "Liste Communale". Lijsttrekker Thierry Balsat is verkozen.

In één bureau bleek een hertelling nodig omdat het aantal geregistreerde stemmen niet overeenkwam met het aantal effectief uitgebrachte stemmen. Nu blijkt dat bij de totalisatieprocedure in het stembureau een USB-sleutel vroegtijdig werd uitgetrokken, wat tot gevolg heeft gehad dat het geheel van de stembiljetten van dit bureau niet werd geregistreerd, meldt de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Burgemeester van Sint-Joost-ten Node Emir Kir (PS) versterkte bij de verkiezingen zijn absolute meerderheid. Hij liet al weten dat hij zonder coalitiepartner wil besturen. Kir maakte zich vanmorgen boos over het feit dat de resultaten van de hertelling pas op 26 november definitief zullen zijn. Het rechtscollege spreekt zich pas op die dag uit over de geldigheid van de verkiezingen.

De resultaten van de hertelling zijn intussen wel gepubliceerd op de verkiezingswebsite van de Brusselse overheid.

Meest gelezen