Sterke zeebeving schudt westen van Griekenland door elkaar

Een sterke zeebeving heeft het westen van Griekenland opgeschud. Het epicentrum lag volgens de eerste informatie van verschillende aardbevingsobservatoria in de omgeving van het eiland Zakynthos. 

Uit de eerste metingen blijkt dat de beving een sterkte had van 6,6. "Het was een sterke beving in de Ionische Zee", zei een seismoloog op de Griekse radio. De beving was merkbaar in het hele land. Veel Grieken werden uit hun slaap gehouden.

Op Zakynthos is de stroom uitgevallen, maar zijn er voorlopig geen meldingen van slachtoffers of grote schade. In Pyrgos, op het vasteland, zou een kerk voor een deel zijn ingestort.

De regio van de Ionische Zee is zeer gevoelig voor aardbevingen. Er bevindt zich een breuklijn waar de Europese en Afrikaanse continentale plaat treffen. Daarom gelden er op Zakynthos ook heel strenge regels in de bouw.

Meest gelezen