Partijen in Vilvoorde gaan terug praten na herfstvakantie

De radiostilte in Vilvoorde is doorbroken. In een mededeling kondigen Groen, Open VLD en CD&V aan dat ze na de herfstvakantie opnieuw rond de tafel gaan met de SP.A. Eerder werden de onderhandelingen stopgezet nadat burgemeester Hans Bonte zijn kartelpartner Groen geen schepenpost gunde. 

 "Na een politiek hectische week zijn de verantwoordelijken van Groen, Open VLD en CD&V opnieuw in gesprek gegaan. Na rijp beraad zijn de partijen bereid om opnieuw met SP.A plaats te nemen aan de onderhandelingstafel", zegt Barbara De Bakker van Groen in Vilvoorde. SP.A waardeert de vraag van de partijen om opnieuw te praten, reageert lokaal voorzitter Johan Serkeyn.

Maandag hadden Open VLD en Groen de pauzeknop van de onderhandelingen in Vilvoorde ingedrukt toen bleek dat Groen geen schepenpost zou krijgen. Nochtans had Groen eerder garanties gekregen voor anderhalve schepenpost van burgemeester Hans Bonte (SP.A), waarmee Groen in kartel naar de kiezer trok. Volgens Bonte wilde hij geen onervaren raadsleden in het schepencollege. 

In een mededeling zegt De Bakker dat de gesprekken na de herstvakantie worden hervat. "Dan kan gewerkt worden aan een coalitie waarbij niemand van de onderhandelende partijen uit de boot valt", zegt De Bakker. "De drie partijen roepen in tussentijd alle politici en partijen op om de herfstvakantie te gebruiken om de rust in de stad te laten terugkeren." 

Eerder liet De Bakker al verstaan dat het volgens haar niet onmogelijk is dat de brokken terug worden gelijmd tussen SP.A en Groen, al "is het vertrouwen wel gebroken." 

Bekijk hieronder de uitslagen van de verkiezingen in Vilvoorde: 

Meest gelezen